Yemek Tarifleri

Kuşkonmazlı Somon tarifi Malzemeler 
3 adet somon dilimi
8 adet kuşkonmaz
1 adet avokado
2 adet renkli marul yaprağı
Yemeğin Tarifi  
Salata yapraklarını bir tabağa yerleştirin. Somonları kuşkonmazlara sarın. Salata yapraklarının üzerine yerleştirin. Avokadoyu soyup, çekirdeklerini çıkartın. Somonların üzerine rendeleyin ya da doğrayın.

Servis yaparken hazırladığınız sosu kuşkonmazlı somonların üzerine dökün.



SOSUN TARİFİ

Hardal, mayonez, dereotu ve ketçabı karıştırarak, sosu hazırlayın.

Kuşkonmazlı Kanepe tarifi Malzemeler 
Kepekli tost ekmeği
Kaşar peynir
Süzme yoğurt
Kuşkonmaz
Taze kekik
Yemeğin Tarifi   Kepekli ekmekleri yuvarlak kesin.

Kaşar rendesini, süzme yoğurtla karıştırın. Ekmeklerin üzerine sürün. Kuşkonmazların uçlarını kesip, kanepelerin üstüne yerleştirin.

Taze kekikle süsleyin.

Kuşkonmazlı Somon tarifi Malzemeler 
3 adet somon füme
6 adet kuşkonmaz
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 dilim kızarmış ekmek
Hardal
Limon
Tuz
 
Yemeğin Tarifi   Somonları gül şekline getirin. Tabağa dizin. Yanlarına kuşkonmazları koyun.

Sos için zeytinyağı, hardal, limon ve tuzu karıştırın. Somon ve kuşkonmazların üzerine dökün.

1 dilim kızarmış ekmekle birlikte yiyin. 





KUŞKONMAZ ÇORBASI (6 KİŞİLİK) 
Kuşkonmaz Çorbası  tarifi Malzemeler 
1/2 kg Kuşkonmaz
Haşlamak için :
1 litre su
50 gram tuz
1 limonun suyu
50 gram şeker
70 gram un,
75 gram margarin
1 adet orta boy soğan,
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema,
tuz
Yemeğin Tarifi   1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.

Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.

Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.

Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.

Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın. 




Kuşkonmazlı Marul Sepeti tarifi Malzemeler 
1 adet göbek salata
6 adet konserve kuşkonmaz
2 dilim kaşar peyniri
1 kahve fincanı doğranmış yeşil zeytin
10 adet haşlanmış yeşil fasulye
1 adet domates
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı mayonez
1 adet limonun suyu
Tuz
Yemeğin Tarifi   Göbek salatayı yıkayıp içini oyun. Dış yapraklarını ince ince kıyıp dereotuyla karıştırın. Bu yeşiliklerle salatanın içini doldurun. Kaşar peynirini hamur kalıbıyla şekillendirip marul sepetinin içine koyun. Domates, zeytin ve kuşkonmazı yerleştirin.

Zeytinyağ, hardal, mayonez, limon suyu ve tuzu çırpın. Salatanın üstüne döküp servis yapın. 





Kuşkonmazlı Somon Kanepe tarifi Malzemeler 
Beyaz tost ekmeği
Krem peynir
Mayonez
Hardal
Somon
Kuşkonmaz turşusu
Yemeğin Tarifi   Tost ekmeklerini yuvarlak kesin.

Bir kabın içinde krem peyniri, mayonez ve hardalı karıştırın. Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Somonları uzun şeritler halinde kesip, yuvarlayın. Gül şekline getirin. Yanına kuşkonmaz turşularını yerleştirin. 
KUŞKONMAZLI KUZU SIRTI (4 KİŞİLİK) 
Kuşkonmazlı Kuzu Sırtı  tarifi Malzemeler 
1 kg kuşkonmaz,
150 gram kuzu sırtı,
2 adet kırmızı dolma biber,
4 çorba kaşığı tereyağı
tuz Karabiber
2 çorba kaşığı krema
Yemeğin Tarifi   Kuşkonmazları baharatlayın. Tereyağı ile ezmeden pişirip, tabaklara dizin.

Kuzu sırtını ızgarada pişirin ve dilimleyin. Bir tavada tereyağı ile ince doğranmış dolma biberi 5 dakika kavurup, kremayı ilave edin. 1 dakika sonra, etlerin üzerine dökerek servis yapın.




ENDÜLÜS USULÜ KUŞKONMAZ (4 KİŞİLİK) 
Endülüs Usulü Kuşkonmaz  tarifi Malzemeler 
1/2 kg Taze veya Konserve Kuşkonmaz
1 Dilim Bayat Ekmek
1/2 Demet Maydanoz
2 Diş Sarmısak
1 Kırmızı Dolmalık Biber
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Üzüm Sirkesi
Tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi   Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin. Mor körpe uçlar suyun dışında kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin. Çok az tuz ekleyip 20-25 dakika haşlayın. Soğuk suyun içinde bekletin.

Tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın. Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın.

Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın. Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin. 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuyunca servis yapın. 






VİNAİGRETTE SOSLU TAZE KUŞKONMAZ (6-8 KİŞİLİK) 
Vinaigrette Soslu Taze Kuşkonmaz  tarifi Malzemeler 
1 kg taze kuşkonmaz
Sos için:
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sirke
2 adet kuru soğan (ince doğranmış)
4 adet kornişon turşu (înce kıyılmış),
1 demet maydanoz (ince kıyılmış),
25 adet kapari
1 adet konserve kırmızı biber (ince kesilmiş),
bir miktar hardal,
toz şeker,
beyaz toz biber
Yemeğin Tarifi   Kuşkonmazları soyun. Mutfak ipi ile demet yaparak bir tencereye alın. Üzerine su, limon suyu ve tuz ekleyin.

Kuşkonmazlar pişene dek haşlayın. Sos için malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız bu sosu kuşkonmaz demetlerinin üzerine döküp servis yapın. 





AHTAPOT KUŞKONMAZ VE DOMATES SALATASI (6 KİŞİLİK) 
Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası  tarifi Malzemeler 
300 gr. Haşlanmış Ahtopot
30 Sap Yeşil Kuşkonmaz
30 Parça Kıyılmış Domates
230 gr. Yabani Roka
2 Diş Kıyılmış Sarımsak
10 Fesleğen Yaprağı
2 Tutam Taze Kekik
6 Çorba Kaşığı
Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Limonun Suyu
60 gr Ezilmiş Siyah
Zeytin, tuz, Karabiber
Yemeğin Tarifi   Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın.

Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.

Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz. 







Enginar Göbeğinde Kuşkonmazlı Piliç Yahnisi  tarifi Malzemeler 
1 kg kuşkonmaz
600 gram beyaz piliç eti
1 adet büyük domates
1 adet soğan
6 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
6 adet enginar
4 çorba kaşığı tereyağı
Yemeğin Tarifi   Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın. Bir tavaya iki çorba kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kavrulmuş soğana ilave edin. 3 dakika sonra biberleri koyun. 5 dakika daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.

Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun. Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin. Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin.

Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin. Enginarların yanında servis yapın.

Kaynak:http://www.nepisirsem.com/YemekTarifleriArama.aspx?yemek=Ku%u015fkonmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder