Salata yapraklarını bir tabağa yerleştirin. Somonları kuşkonmazlara
sarın. Salata yapraklarının üzerine yerleştirin. Avokadoyu soyup,
çekirdeklerini çıkartın. Somonların üzerine rendeleyin ya da doğrayın.
Servis yaparken hazırladığınız sosu kuşkonmazlı somonların üzerine dökün.
SOSUN TARİFİ
Hardal, mayonez, dereotu ve ketçabı karıştırarak, sosu hazırlayın.
Servis yaparken hazırladığınız sosu kuşkonmazlı somonların üzerine dökün.
SOSUN TARİFİ
Hardal, mayonez, dereotu ve ketçabı karıştırarak, sosu hazırlayın.
Yemeğin Tarifi
Kepekli ekmekleri yuvarlak kesin.
Kaşar rendesini, süzme yoğurtla karıştırın. Ekmeklerin üzerine sürün. Kuşkonmazların uçlarını kesip, kanepelerin üstüne yerleştirin.
Taze kekikle süsleyin.
Kaşar rendesini, süzme yoğurtla karıştırın. Ekmeklerin üzerine sürün. Kuşkonmazların uçlarını kesip, kanepelerin üstüne yerleştirin.
Taze kekikle süsleyin.
Yemeğin Tarifi
Somonları gül şekline getirin. Tabağa dizin. Yanlarına kuşkonmazları koyun.
Sos için zeytinyağı, hardal, limon ve tuzu karıştırın. Somon ve kuşkonmazların üzerine dökün.
1 dilim kızarmış ekmekle birlikte yiyin.
Sos için zeytinyağı, hardal, limon ve tuzu karıştırın. Somon ve kuşkonmazların üzerine dökün.
1 dilim kızarmış ekmekle birlikte yiyin.
Yemeğin Tarifi
1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.
Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.
Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.
Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.
Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.
Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.
Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.
Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.
Yemeğin Tarifi
Göbek salatayı yıkayıp içini oyun. Dış yapraklarını ince ince kıyıp
dereotuyla karıştırın. Bu yeşiliklerle salatanın içini doldurun. Kaşar
peynirini hamur kalıbıyla şekillendirip marul sepetinin içine koyun.
Domates, zeytin ve kuşkonmazı yerleştirin.
Zeytinyağ, hardal, mayonez, limon suyu ve tuzu çırpın. Salatanın üstüne döküp servis yapın.
Zeytinyağ, hardal, mayonez, limon suyu ve tuzu çırpın. Salatanın üstüne döküp servis yapın.
Yemeğin Tarifi
Tost ekmeklerini yuvarlak kesin.
Bir kabın içinde krem peyniri, mayonez ve hardalı karıştırın. Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Somonları uzun şeritler halinde kesip, yuvarlayın. Gül şekline getirin. Yanına kuşkonmaz turşularını yerleştirin.
Bir kabın içinde krem peyniri, mayonez ve hardalı karıştırın. Hazırladığınız karışımı ekmeklerin üzerine sürün. Somonları uzun şeritler halinde kesip, yuvarlayın. Gül şekline getirin. Yanına kuşkonmaz turşularını yerleştirin.
KUŞKONMAZLI KUZU SIRTI (4 KİŞİLİK)
Yemeğin Tarifi
Kuşkonmazları baharatlayın. Tereyağı ile ezmeden pişirip, tabaklara dizin.
Kuzu sırtını ızgarada pişirin ve dilimleyin. Bir tavada tereyağı ile ince doğranmış dolma biberi 5 dakika kavurup, kremayı ilave edin. 1 dakika sonra, etlerin üzerine dökerek servis yapın.
Kuzu sırtını ızgarada pişirin ve dilimleyin. Bir tavada tereyağı ile ince doğranmış dolma biberi 5 dakika kavurup, kremayı ilave edin. 1 dakika sonra, etlerin üzerine dökerek servis yapın.
Yemeğin Tarifi
Kuşkonmazların saplarını ucundaki mor renkli kısmın bittiği yerden
başlayarak bıçakla kazıyıp temizleyin. Mor körpe uçlar suyun dışında
kalacak şekilde su dolu bir tencereye yerleştirin. Çok az tuz ekleyip
20-25 dakika haşlayın. Soğuk suyun içinde bekletin.
Tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın. Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın.
Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın. Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin. 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuyunca servis yapın.
Tencerede zeytinyağını ısıtın. İnce kıyılmış sarımsakları zeytinyağında kızartın. Ufalanmış ekmek içi ve kıyılmış maydanozu ekleyip kavurun. Ekmek içinin rengi sararınca sirkeyi ekleyip bir taşım kaynatın.
Hazırladığınız karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve tekrar tavaya alın. Haşlanmış kuşkonmazları ilave edin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberi ekleyin. 5 dakika pişirip ateşten alın. Soğuyunca servis yapın.
VİNAİGRETTE SOSLU TAZE KUŞKONMAZ (6-8 KİŞİLİK)
Yemeğin Tarifi
Kuşkonmazları soyun. Mutfak ipi ile demet yaparak bir tencereye alın. Üzerine su, limon suyu ve tuz ekleyin.
Kuşkonmazlar pişene dek haşlayın. Sos için malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız bu sosu kuşkonmaz demetlerinin üzerine döküp servis yapın.
Kuşkonmazlar pişene dek haşlayın. Sos için malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız bu sosu kuşkonmaz demetlerinin üzerine döküp servis yapın.
Yemeğin Tarifi
Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin
yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra,
kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış
dometeslerin suyunu çıkarın.
Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.
Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağ ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.
ENGİNAR GÖBEĞİNDE KUŞKONMAZLI PİLİÇ YAHNİSİ (6 KİŞİLİK)
Yemeğin Tarifi
Domates, soğan ve sivri biberi piyazlık doğrayın. Bir tavaya iki çorba
kaşığı tereyağı koyup, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kavrulmuş soğana ilave edin. 3 dakika sonra biberleri koyun. 5 dakika daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun. Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin. Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin.
Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin. Enginarların yanında servis yapın.
Piliç etini keskin bir bıçakla kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kavrulmuş soğana ilave edin. 3 dakika sonra biberleri koyun. 5 dakika daha kavurup salçayı, domatesleri, sonra da suyu, baharatları ve küçük küçük doğradığınız 4-5 adet kuşkonmazı içine atıp 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Haşlanmış enginarları fırın tepsisine koyup oyuk kısımlarına piliç yahnisinden doldurun. Orta ısıdaki fırında onbeş dakika daha pişirin. Bu arada kalan kuşkonmazları soyun, parmak büyüklüğünde kesin.
Kalan iki çorba kaşığı tereyağında pişirin. Enginarların yanında servis yapın.
Kaynak:http://www.nepisirsem.com/YemekTarifleriArama.aspx?yemek=Ku%u015fkonmaz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder